Babycoaching


 

Al in de zwangerschap is het belangrijk in goede harmonie met je baby te staan. Het is bijzonder te zien wat een baby al in de zwangerschap, maar zeker als je jouw baby eenmaal mag bewonderen, duidelijk kan maken.

Door problemen bij de zwangerschap en bevalling kan het hechten aan je baby moeilijk tot stand komen of ontwikkelen. Na de geboorte, vooral als de baby opgenomen is geweest op de kinderafdeling, kan je baby onrustig zijn.

Hoe de zwangerschap of bevalling ook verliep, het kan zijn dat je je onzeker voelt en twijfelt over hoe je met je baby om kan gaan.

Als babyconsulente kan ik je helpen je baby beter te begrijpen en meer vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen en dat van je partner.


Wat kan ik voor jullie betekenen?

 

Als babyconsulente bied ik mijn coaching aan op verschillende manieren:

 

Na de kraamweek kom ik op huisbezoek. Vooraf geef je aan waar je vragen over hebt.

De inhoud van dit huisbezoek kan bestaan uit: 

  • babycoaching en adviezen naar behoefte
  • bevallingservaring delen
  • slaapadvies
  • een draagconsult
  • de Dunstan babytaal uitleg

Dit kan uitgebreid worden met een babymassageworkshop of -cursus als je baby 6 weken oud is, of een extra huisbezoek.

 

Ook tijdens een cursus babymassage geef ik naast het aanleren van de technieken informatie over onderwerpen die van belang zijn voor jou en je baby en kun je altijd vragen stellen over de omgang met je baby.

 

Van mij als babyconsulente mag je verwachten dat ik goed naar je luister en je passende informatie geef die ik duidelijk kan onderbouwen. Mijn informatie en adviezen zal ik altijd afstemmen op jouw behoefte en passend bij de manier waarop jij voor je kind wilt zorgen.

 

Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 


Kenmerken van een babyconsulente zijn:

  • De Babyconsulente is een gespecialiseerde HBO- verpleegkundige. Zij ondersteunt en begeleidt ouders met  een baby van 0-12 maanden. Zij heeft ruime ervaring met baby's.

  • Babyconsulenten zijn van mening dat een baby NIET voor niets huilt! Zij distantiëren zich dan ook van adviezen om jouw baby te laten huilen zodat hij zelf zou leren in slaap te vallen. Babyconsulenten kijken verder dan het huilgedrag alleen en zoeken naar oorzaken en andere factoren die bij het huilen meespelen.

  • Bij een babyconsulent die is aangesloten bij de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland (VVBCN) ben je verzekerd van een goede kwaliteit van zorg. Let op het keurmerk de Babyconsulent®!