Draagconsult


Tijdens mijn opleiding tot babyconsulente hoorde ik van de voordelen van dragen.  Zo'n 20 jaar geleden was er veel minder bekend, wetenschappelijk bewezen over het dragen van je baby.

Wij droegen onze kinderen in een Babybjorn draagzak, een van de weinige toen te koop.  Ik merkte gelijk hoe rustig mijn kinderen werden tijdens het dragen en genoot er enorm van. Ook al was dit met de wetenschap van nu niet de beste draagzak. Het praktische gemak van  dragen als wij met de kinderen op pad waren sprak ons toen erg aan. Niet wetend dat het dragen van je kindje in een draagdoek of ergonomische draagzak de ontwikkeling enorm ondersteunt en stimuleert.

 

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende draagdoeken en draagzakken te koop en is er veel meer bekend over de verschillende manieren van dragen. Maar wat bij jou past, dat is voor een ieder heel verschillend.

 

De manier van dragen moet passen bij je persoonlijke situatie. Kies je voor een rekbare of geweven doek, een ringsling of een voorgevormde drager? Wil je vanaf de eerste dag na de geboorte gaan dragen of liever als je kindje al wat ouder is? Waar je voor kiest is natuurlijk aan jou. Ik kan je helpen met advies met dragers tot ongeveer een jaar.

 

 


Tijdens een draagconsult leer ik je het dragen stapsgewijs, van begin tot eind. We oefenen met een speciale draagpop tot je het dragen onder de knie hebt. Daarna kun je het onder mijn begeleiding met je baby proberen, als je baby wakker is en zich prettig voelt. Tijdens het consult krijg je achtergrond informatie over het dragen en natuurlijk kun je al je vragen stellen.

Bij aanmelding via het contactformulier ontvangen je een vragenlijst. Aan de hand daarvan kunnen we samen de inhoud van het draagconsult bepalen. 

Oriëntatieconsult

Als je nog niet precies weet of je wilt dragen met een doek of andere drager dan is dit consult geschikt voor jou. In dit consult krijg je informatie over ergonomisch dragen. Ook kun je verschillende dragers en draagdoeken uitproberen met een speciale draagpop. We bekijken samen welke drager het meest geschikt is voor jullie.

Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur.

Pasconsult

Heb je vragen over het afstellen van een eigen draagzak, vraag je je af of je baby er goed in zit? Dan is een pasconsult genoeg voor jou.

Tijdsduur: ongeveer 1 uur.

Knoopconsult

Je leert stap voor stap één knooptechniek voor een draagdoek (rekbaar of geweven) te gebruiken op te buik. We gebruiken eerst de draagpop, daarna oefen je met je baby.

Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur.

 

Als je bij mij een consult neemt krijg je 10% korting op dragers en/of draagdoeken van bepaalde merken.